به جهان من خوش آمدید
ده ماه پس از انقلاب ایران متولد شدم.شاید همین “گاه” تولد در دوران انقلاب و جنگ موجب شد تا دانش سیاسی را با علاقه دنبال کنم کشف چیستی راز دوران کودکی ام یعنی “سیاست”. از سویی فشار گفتمانی خانواده ها و رسانه های دهه ی ۷۰ و ۸۰ ایران روی جوانان برای “طی مدارج عالیه”! پنهانی مرا به ادامه این بازی دانشگاهی اقناع می کرد اما دوره ی دکترا جامعه شناسی سیاسی در دانشگاه تهران ـ مرکز بیشتر چهره این بازی تجاری را نمایان کرد بعد از ترم سوم به خاطر هزینه های سرسام آور دانشگاه عاری از دانش، انصراف دادم.
خواندن و پژوهش در حوزه های فلسفه سیاسی، الگوهای تکرارشونده تاریخی، عدالت در جایگاه پذیرش حضور دیگری و روش تحلیل انتقادی گفتمان جذبم می کنه به بیان دیگه خواندن و تحلیل یک متن و بیرون کشیدن کهن الگوهای تکرار شونده و نقش و تعریف حضور دیگری در گفتمان های حاکم و پادگفتمان های رقیب برای من لذت بخشه
بر سیستم های سیاسی یا دانشگاهی پروتکل هایی حاکم بود که به مذاق من برای کار کردن یا تدریس خوش نمی اومد. گزاره های ساده ای چون “منتقد دشمن سیستم نیست بلکه توسعه دهنده اون” برای همین زمان گذاشتم تا با حوزه وب آشنا شم و با طراحی و اجرا وبسایت های تجاری و شخصی و… زندگی رو آنطور که می پسندم تجربه کنم. در این تجربه ی زیستی به حوزه های غیر از تخصصم هم سرک کشیدم که بخشی از اون رو در صفحه “بازیگوشی” ثبت کردم.
آرشیو مقالات سایت در حوزه های نامبرده از سال ۸۸ (سال ورودم به دوره دکترا و دغدغه ها و گرایشات دیگرم بعد آن سال ها) دیگر بروزرسانی نشده است این مقالات از طریق منوی بالا در دسترس کسانی است که مثل من به این حوزه ها علاقمند هستند و شاید این آرشیو سرعت و کیفیت تجربه ی کار پژوهشی رو برای اونها بهتر کنه چیزی که من در اون دوره ی پژوهشی ام نتونستم تجربه اش کنم. نوش جونتون 🙂
کیان کیانی
Kian Kiani
۱۳۹۷
از طرح دیدگاه های شما خشنود خواهم شد
به جهان خوش آمدی
من در حال ساختن جهانی به وسعت اندیشه ام هستم
تا تکمیل آن عمری باقیست
یاریم کنید تا یاریتان کنم
نوری عزیز منظور از مرزهای جهان هر کس به میزان مرزهای زبان اوست همینه، زبان (واژه ها، افعال، صفت ها و…) دارای تجربه ها و پیش فرض ها و بار ارزشی است که مرز ذهن ما رو مشخص می کنه زبان تقویمی است یعنی پیش از ما و پس از ما حضور داره و فهم ما تجربیات ما نگاه ما و … رو می سازه
داست داریم برادر ، امیدوارم دهه چهارم پر انیمیشنی داشته باشی !!!
ادامه بده تنها نیستی
زمانی خواهد رسید که هر کس این کلام را بفهمد و این را نیز درک کند که جهان او با جهان تو و جهان من در عظمت و حقیقت برابرند
بمان آقای کیانی
استوار بمان
تا روز دیدار
سلام کیان جان
سایت جالبی داری
یادی از بنده که نمی کنی حداقل یه سری به
وبلاگم بزن
…
پایدار باشی داداش خوبم
حامد
مرسی حامد جان
بهبه مبارکه
مشترک خوراک وبلاگ شدم و بی صبرانه منتظر مطالب جدید .
سپاسگذارم صفا عزیز من از داشتن دوستان پیشروی همچون شما در جهان مجازی خوشنودم
آقای کیانی یک سوال وجود دارد که مایلم بدانم پاسخ شما به آن چیست؟
شما که بر سر در سایت خود جمله ی ویتگنشتاین را نوشته اید که خود متاثر از نیچه است تا حدود زیادی، لطفا بفرمایید با توجه به محدود بودن ما در زبانمان و نسبی نگری رادیکالی که در این معنا نهفته است :
۱-چرا و با چه برهان قطعی ای دیگران را به دنیایی دعوت می کنید که سراسر بر پایه تردید بنا شده است؟
۲-چرا قصد گسترش و تعمیم دنیایتان را دارید (باز کردن در دنیایتان به روی همه یعنی خواستار دیده شدن هستید و حاضرم ثابت کنم این امر به این خاطر است که می خواهید دنیایتان را گسترش دهید به انسانهای دیگر)؟
البته پاسخ هر دو سوال شخصی است امیدوارم از کنجکاویم در دنیایتان ناراحت نشوید.
*با هویت مجهول مینویسم که کمی از مرزهای زبانی دور شویم.
با سلام خدمت شما دوست عزیز
در مورد سوال اول شما دیدگاه من (دید + گاه = نگاه من + در این زمان) آن است که در این مورد که جمله ویتگنشتاین “مرزهای جهان هر کس به میزان مرزهای زبان اوست” علاوه بر این که تاکید بر آن دارد که ما فهم و ارتباطمان با هستی و دگر (موجودات اعم از گیاهان، حیوانات، انسانها و…) در حدود مرزهای زبانی ماست و فراتر از آن نمی توانیم فهم و ارتباط داشته باشیم بدین معناست که از زاویه این نگاه، تفکر، بدون زبان امکان پذیر نیست یعنی ما خارج از دال و مدلول هایی که ساختار ذهنی ما را می آفرینند نمی توانیم بیندیشیم از این رو حق با شماست در بطن این جمله نسبی باوری وجود دارد چرا که به نوعی از بازی های زبانی سخن می گوید و این دیدگاه به هیچ فراروایتی باور ندارد یعنی هیچ روایتی مبتنی بر حقیقتی اصیل برای همه زمان ها و مکانها وجود ندارد هر نظام دانایی یا حقیقت (به زعم خود) یک بازی زبانی (Language Games) است یعنی قطعیتی در هیچ یک وجود ندارد حالا می خواهم در پیرو سوالات شما که فرمودید :
” ۱-چرا و با چه برهان قطعی ای دیگران را به دنیایی دعوت می کنید که سراسر بر پایه تردید بنا شده است؟
۲-چرا قصد گسترش و تعمیم دنیایتان را دارید (باز کردن در دنیایتان به روی همه یعنی خواستار دیده شدن هستید و حاضرم ثابت کنم این امر به این خاطر است که می خواهید دنیایتان را گسترش دهید به انسانهای دیگر)؟ ”
عرض کنم من دیگران را به بازدید از جهانم دعوت کرده ام نه به باور به آن اما اگر بخواهم صادقانه تر سخن بگویم حق با شماست یعنی من به جهانم باور دارم و خواهان گسترش آن هستم و همچنین ” خواستار دیده شدن”.
من این حق را برای خود قائلم و برای دیگران هم همینطور این امر تنها زمانی برای من قبیح است که دیگران مرا و من دیگران را مجبور به پذیرش جهانی مشخص کنم این جمله یک دعوت از دیگران است که به نفی اراده آنها منجر نمی شود. این نگاه من مبتنی بر این فلسفه است که
الف ) لزوما زیستن مطلوب و یا طبیعی، زیستن در یک فضای قطعی نیست یعنی من با این جمله هم داستان نیستم که زمانی من این حق را دارم که دیگران را عوت به جهان خودم کنم که دچار قطعیتم بلکه زیستن در جهان غیر قطعی هم می تواند نوعی از زیستن باشد یعنی زیستن با پرسش ها و نه لزوما زیستن با پاسخ ها.
ب ) از ساندویج الفاظ که بگذرم و بخواهم صادقانه تر سخن بگویم من هم همان کاری را می کنم که دیگرانی که با قطعیت می زیند می کنند چرا که همه دچار قطعیتیم من دچار قطعیت نسبی گرایی ام برخلاف دیدگاه روبریم که دچار قطعیت قطعیت است برای توضیح کلامم این بخش از مقاله دریدا را نقل می کنم : هیچ زبانی فاقد سویه ی اجرایی نوید نیست لحظه ای که من دهان باز می کنم در حال نوید دادنم حتی اگر بگویم “من به حقیقت باور ندارم” یا مانند اینها، لحظه ای که دهان باز می کنم “یک باور کن”، ” به تو اطمینان می دهم”، در کار می شود. حتی وقتی دروغ می گویم، شاید خصوصا زمانی که دروغ می گویم “باور کن” در کار می شود.( کتاب دیکانستراکشن و پراگماتیسم، نشر گام نو)
سپاس فراوان آقای کیانی که به سوالات بنده پاسخ دادید.
بنده از مکاتبه و مباحثه با شما لذت می برم.
تا سه روز دیگر پرسشی نو خواهم داشت.
بدرود.
آقای کیانی سلام:
می خواستم پرسشی را که سه روز پیش وعده کرده بودم بپرسم ولی به دو دلیل این امر را به تعویق انداختم ، دلیل اول مربوط به بنده است و دلیل دوم مربوط به شما:
۱) برای پرسشم در حال مطالعه دقیق سایت شما هستم که متاسفانه به دلیل مشغله های کاری موفق به اتمام این امر نگردیده ام، به همین دلیل پرسشم را تا مطالعه دقیق مقالات سایت به تعویق خواهم انداخت.
۲) این مورد به شما مرتبط است ودر واقع پرسشی است دگر مبتنی بر مقدمات زیر؛
الف) شما در های جهانتان را گشوده اید و من نه.
ب) مباحثی را که در حوزه مطالعاتیتان ذکر نموده اید مورد علاقه بنده میباشد.
ج) من هم مثل شما و اکر بخواهم صادق باشم احتمالا بیش از شما تمایل به تعمیم دنیایم دارم.
د) از مکالمه رو در رو با انسانها در عالم بیرون ( منظور دنیای غیر سایبر است) زیاد خوشم نمی اید.
ه) شیوه تفکر و پاسخ دادن شما را می پسندم.
و) تمایل به گفتگو با شما دارم تا از ظریق به چالش کشیدن مفاهیم شما (پرسش و پاسخ ) سطح دانش هر دو مان ( بیشتر بنده) افزایش یابد .
پرسش دوم:
آیا تمایل دارید در دنیای شما کندوکاو و گردشی علمی داشته باشیم ؟(به قول جوانان امروزی تمایل دارید دنیایتان را با هم شخم بزنیم؟)
من در خدمتم و همچنین من نیز از گفتگو با شما لذت می برم در مورد مطالعه سایت فرمودید این سایت تازه راه اندازی شده و هنوز کامل نیست و جز مطلب “مرگ مولف” که آن هم تلخیص است مطلبی از من در سایت نیست که البته به زودی به این امر خواهم پرداخت منتظر شما هستم شاد باشید
با تمام داراییم لحظه رُ میسازم
فدای قلبت امید جان
سلام خیلی خوشحالم دوستانی اهل علم مثل شمارودوباره پیداکردم امیدوارم همیشه پیروزباشی
منتظرمقاله ومطالب بیشتری ازتون هستیم
سپاس رویا جان
واقعا وبلاگ خوبی دارید ممنون از اندیشه ها و نوشته هاتون. من کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهرانم. دلم می خواد برای ادامه تحصیل جامعه شناسی سیاسی بخونم .ممنون می شم اگه راهنماییم کنید و برام بگید که بیشتر تو چه حیطه هایی و کدوم کتابها را بیشتر بخونم تا بتونم در این رشته (جامعه شناسی سیاسی ) ادامه تحصیل بدم. اگه لطف کنید ممنون میشم
نظر لطف شماست، درباره سوالتون من فوق لیسانسم، علوم سیاسی بود و بدون آزمون رفتم دکتری برای همین درباره منابع شناخت دقیقی ندارم
اما پیشنهادم اینه بهترین افراد برای راهنمایی در این زمینه کسانی هستند که در دانشگاه شما ترم یک دکتری هستن. واقعا متاسفم که نتونستم کمک دقیقی به شما کنم اما از هستی آرزو می کنم به خواسته تون برسید رامین جان
با سلام و تقدیم احترام ؛
مجددا از جناب عالی که علاقمند و احتمالا صاحب نظر در حوزه تحلیل گفتمان انتقادی هستید چند سوال دارم :
۱) آیا برای تحلیل گفتمان انواع متن ها ، فرمت خاصی طراحی شده ؟
مثلا من می خواهم سخنرانی اوباما را در کنفرانس ایپک تحلیل گفتمان کنم . آیا باید نتایج و یافته ها را با جدول ارائه کنم ؟ یا می توان تفسیر وار مطالب و نتایج را زیر مطلب نوشت ؟ از نظر من اهمیت و ضرورت تدوین و تنظیم یک چارچوب و فرمت واحد و جامع برای تحلیل گفتمان انواع مطالب احساس می شه و این وظیفه ما خواهد بود .
۲)می دانم که انتخاب شاخص های تحلیل تا حد زیادی به اهداف و پرسش های تحلیل بستگی داره . اما از نظر شما برای تحلیل گفتمان سخنرانی اوباما چه شاخص های می شه داشت ؟ انگاره سازی ، پیش فرض ، منابع مشروعیت ساز ، هدف و مقصد نهایی ، دلالت های ضمنی ، دستاویز ، و … همگی از شاخص های رایج در تحلیل گفتمان انتقادی است . اما تقریبا هیچکدوم از اینها برای تحلیل گفتمان سخنرانی اوباما کارآمد نیست .
۳) برای تحلیل گفتمان با رویکرد صورت گرایی ، غیر از کوتاهی و بلندی جمله ها ، برچسب ها ، صفات ، جملات ربطی و… چه شاخص های دیگری مد نظر تحلیلگر قرار می گیرد ؟ و اساسا برای ارائه این موارد چه فرمتی باید طراحی شود ؟
اگر شما متنی را تا کنون تحلیل گفتمان کرده اید ، بسیار خرسند می شوم اگر آن را در دسترس حداقل بنده قرار دهید تا با تعامل و رایزنی توأم با هم افزایی میان تحلیلگران جوان ، بر غنای این رشته مهجور در کشور بیفزاییم .
زکات علم ، نشر آن است امیدوارم با ارائه مشورت های ارزشمند خود ، یاری گر حقیر باشید .
ما تحلیلگران گفتمانی خیلی غریب هستیم و چون نکات واحدی از این کار بیرون نمیاد و به قول فرکاف هرگز خاستگاه گفتمان ها مشخص نیست ، همه مدیران کشور به تحلیل های کمی به ویژه تحلیل محتوا عنایت دارند و اگر ما خودمان در راه اعتلای این روش نوین ، تلاش نکنیم اینده را از خود خواهیم رنجاند . اکنون نوبت ماست…
به زودی ر این زمینه با هم صحبت می کنیم بنده الان مشغول یک فعالیت هستم که زمان رو از من گرفته عزیز به این مقاله هم مراجعه کنید
مقاله
با سلام مجدد و احترام ؛
مقاله را مطالعه کردم از دلسوزی و پیگیری شما صمیمانه قدردانی می کنم . اما این مقاله برگرفته از کتابهایی بود که من قبلا آنها را مطالعه کردم و پس از بهره گیری از آنها آن سوالات در ذهنم ایجاد شده است .
اکثر منابع حاضر در حوزه تحلیل گفتمان ، در حد تئوری و نظریه است و کمتر به مبانی عملیاتی تحلیل گفتمان اشاره شده . اگر نمونه های موردی از کاربرد تحلیل گفتمان در عمل باشه خیلی به ما و رسیدن به یک مبنای مشترک جهت تحلیل کمک می کنه .
کاش نظریه پردازان و صاحب نظران تحلیل گفتمان علاوه بر اینکه برای بخش های مختلف نظریه شان ، مصادیق کاربردی ارائه کنند ، یک متن کامل را با رویکرد کلی و مطابق با روش خودشان ، تحلیل می کردند . یعنی یک متن بر اساس همه سطوح تحلیل!
بسیاری از مطالب کتاب ها – شاید به علت ترجمه بودن – مقداری گیج کننده است . کاش بشه با ادبیات ساده تر اونها را تعریف کرد .
به هر تقدیر من منتظر ایجاد فرصت و زمان مناسب برای تعامل و گفت و گوی بیشتر در این زمینه می مونم.
عزیز، من کتابی رو بر مبنای روش تحلیل انتقادی گفتمان نوشتم و مراحل پایانیشو می گذرونه که از این روش استفاده کردم
می تونیم با هم بگپیم به محض فراغت با هم ادامه بدیم
با سلام مجدد
منتظر ایجاد فرصت مناسب برای تعامل بیشتر هستم .
اما پیش از آن یک سوال مهم دارم .
برای ارزش گذاری مالی بر روی پروژه های تحلیل محتوا قواعد تقریبا یکسانی وجود داره شاید به این دلیل که هم قدمت زیادی داره ، هم از قالب و چارچوب مشخصی (مقولات ، زیرمقولات و..) پیروی می کنه و هم اینکه اساسا یک نوع تحلیل کمیت گراست ؛ اما ارزش گذاری ریالی بر روی پروژه های تحلیل گفتمان هیچ قاعده و زمینه ای نداره . حالا به نظر شما من برای تحلیل گفتمان یک برنامه تلویزیونی در قالب مصاحبه چه مبلغی رو باید درخواست کنم ؟
اصلا برای تحلیل گفتمان یک متن باید چطور توقعات و انتظارات مالی رو تنظیم کرد ؟
سلام خدمت شما دوست عزیز
بنده نیز از مصاحبت با شما خشنود خواهم شد
در زمینه قیمت تحلیل گفتمان یک متن، بنده هیچ اطلاعاتی ندارم
چون تا کنون چنین موردی برای من پیش نیومده
ممنون میشم سهم بسیار اندکی در گفتمانتان داشته باشم
نظر لطف شماست سعید جان
سلام کیان جان.نمیدونم منو یادت هست یا نه .من عباس کمیجانی هستم.مدتی میخوام برای آزمون دکتری علوم سیاسی اماده بشم ولی به دلیل نداشتن منابع موفق به این کار نشدم لطفا منو راهنمایی کنید از لطف شما سپاسگذارم-فدای قلبت
بله عباس جان اینقدرها هم پیر نشدم برادر
عزیز من دکتری بدون آزمون قبول شدم برای همین منابع رو خوب نمی شناسم برای دکتری بهترین راه اینه که ورودی های مهر امسال رو در دانشگاه پیدا کنی و از اونها بپرسی اونها بهترین منابع برای پرسیدن درباره منابع موثق برای آزمون دکتری هستن دلشاد باشی عزیز
آقای کیانی عزیز ، ضمن تشکر از مطالب ارزشمندی که در سایت خود قرار داده اید ، تقاضا می کنم در صورت صلاحدید لینک وبلاگ من را در فهرست پیوندهای خود قرار دهید . از آنجا که صبغه اصلی وبلاگ من تحلیل گفتمان است ، و قصد دارم در آینده بیشتر مطالب کاربردی و عملیاتی خود را در آن قرار دهم ، دور از انتظار نیست که این وبلاگ در پیوندهای سایت شما دیده شود .
این وبلاگ به تازگی راه اندازی شده و با گذشت زمان و دریافت نظرات ارزشمند صاحب نظرانی مانند جناب عالی در حوزه های مربوطه در آینده به طور مطلوب تری فراروی جامعه ارتباطی کشور قرار خواهد گرفت .
آدرس :
http://www.rasaneye-ma.blogfa.com
انجام خواهد شد موفق باشید
سانتایانا می گوید:آنان که گذشته خود را به یاد نمی آورند محکوم به تکرار آنند.
به یاد همکلاسی های قدیم.مسرور از موفقیت شما در راه کسب مدارج علمی.
مهدی عزیزم لطف داری شما امیدوارم هر جا که هستی دلت شاد باشه
از این که ما را به جهانتان راه دادید، خوشحال و متشکریم:)
من هم دل شادم از حضور شما، اگر “دگر” نبود” چگونه “خود” تعریف می شد خود بدون دیگری وجود نداره…
سایت بسیار جامعی دارید.بهتون تبریک میگم ، مطالبتون مرا در تحقیقم خیلی یاری کرد. برایتان آرزوی موفقیت دارم.
با سپاس
این موجب شادی منه افسانه جان، تحقق یکی از آرزوهای من
کیان جان سلام
سایت بسیار آموزنده ای داری.رشته تحصیلی من مرتبط با مطالب سایت نیست ولی واقعا دیدمو نسبت به جهان به چالش میکشه.موفق باشی برادر عزیز و مهربونم
نظر لطف شماست مهدی جان
سلام به عنوان یک دانشجوی فارغ التحصیل در رشته علوم سیاسی از این که با سایت شما اشنا شدم بسیار خوشحالم.سوالی دارم.در یکی از مفاهیم گفتمان اگر اشتباه نکنم ضدیت است به نظر شما فاکتورهای ضدیت در ایران چیست؟(تابو ها)ایا بنیاد ستیزی و جوهر سیزی مشمول دین نیز میشود؟ممنونم اگه جواب بدین
کتاب های دکتر محمدرضا تاجیک و آرا لاکلاو و موف به شما در آشنایی با مفهوم ضدیت می توانند کمک کنند در پاسخ به سوال شما بله دین به دلیل هستی شناسی و معرفت شناسی خاص خود خصایص جوهرگرا و بینادگراست البیه خود متن و نه ضرورتا همه خوانش های گوناگون از آن
کتاب های دکتر محمدرضا تاجیک و آرا لاکلاو و موف به شما در آشنایی با مفهوم ضدیت می توانند کمک کنند در پاسخ به سوال شما بله دین به دلیل هستی شناسی و معرفت شناسی خاص خود خصایص جوهرگرا و بینادگراست البیه خود متن و نه ضرورتا همه خوانش های گوناگون از آن
سلام
اگر ممکنه کمی درمورد رشته ی جامعه شناسی سیاسی،آزمون دکتراش،منابعش برای آزمون کتبی و مراحل آزمون دکترا و راهنمایی هایی از این قبیل
لیست منابعی را که مطالعه کردید می توانید برایم ایمیل کنید
بسیار ممنون می شوم…
عزیز من به خاطر معدل و شاگرد اولی بودن بدون آزمون قبول شدم اطلاعات خوبی ندارم ولی بهترین راه دانستن پرسیدن از قبول شدگان ترم اولی هر سال است
درود بر شما. من پیشتر هم برای شما پیام گذاشتم. ممنونم از زحمات و توجهات شما. من بازم می آم پرسش هایی دارم، از شما می پرسم.
خواهش عزیز
سلام بر شما
دانشجوی ارشد اندیشه های سیاسی علامه طباطبایی هستم
و میخوام روی عدالت سیاسی در مباحث نقلی کار کنم
میشه راجع به منابع راهناییم کنید
پیشاپیش ممنون
سلام کیان عزیز گلی پور هستم از همکلاس های آشتیان سایت شما دیدم خیلی خوشحال شدم دوست دارم ارتباط علمی داشته باشیم
سلام جناب کیانی عزیز
حس خوب، بهترین واژه ای است که از مرور سایت شما به من دست داد
تنها خواستم تشکری کرده باشم بابت دست دادن این حس
صمیمانه سپاسگزارم
ای جان چه خوب حمید جان مایه خرسندی من <3
سلام دکتر
من سیدجلال صادقی از بابلسر هستم
اگر اشتباه نکرده باشم اول دبیرستان با همکلاسی بودیم
امیدوارم همیشه موفق وسلامت باشید
درود جلال جان بله من اول دبیرستان بابلسر بودم خوشحالم اینجا می شنوم صدات رو، شما هم شاد باشی و یادی کنیم از اون ناظم و مدیر دیوانه 🙂